Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J abr., 2019 in Reflexió-evangeli del mes

Reflexió: Abril 2019

Pasqua!

A partir de la meva experiència de Déu, del que jo he viscut com a presència de Déu en la meva vida, no em resulta difícil imaginar les aparicions com a irrupcions sorprenents, inesperades i joioses, capaces de canviar una vida de dalt a baix sense, però, violentar-la, subjugar-la ni dominar-la. Irrupcions que es deuen a la iniciativa de Déu.

(Benedictines de Montserrat)

Jn 3, 1-8

Jesús i Nicodem

Hi havia un dels fariseus que es deia Nicodem. Era un dirigent dels jueus. Aquest home va anar de nit a trobar Jesús i li digué:

–Rabí, sabem que ets un mestre enviat per Déu, perquè ningú no podria fer aquests senyals prodigiosos que tu fas si Déu no estigués amb ell.

Jesús li respongué:
–T’ho ben asseguro: ningú no pot veure el Regne de Déu si no neix de dalt.

Li diu Nicodem:
–Com pot néixer un home que ja és vell? És que pot entrar altra vegada a les entranyes de la mare i tornar a néixer? Jesús respongué:

–T’ho ben asseguro: ningú no pot entrar al Regne de Déu si no neix de l’aigua i de l’Esperit. De la carn en neix carn, de l’Esperit en neix Esperit. No t’estranyis que t’hagi dit: “Cal que nasqueu de dalt.” El vent bufa allà on vol; en sents la remor, però no saps d’on ve ni on va. Així mateix passa amb el qui neix de l’Esperit