Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J jul., 2021 in Notícies

Manifest Maria Magdalena 2021

Un any més, el Col·lectiu de dones en l’Església per la paritat, celebrem el dia de la Nostra Patrona

Text del manifest en PDF

En un temps de moltes dificultats per la pandèmia volem seguir acompanyant, recolzant i animant a totes les dones que pateixen. Estimant i deixant-nos estimar. Aquests moments fan que hàgim de trobar noves maneres d’arribar a les que es troben soles i denunciar fermament que les dones són doblement víctimes de nou en les situacions de dificultat: treball, família, pobresa, violència…

No volem oblidar a cap d’elles i des del nostre àmbit ens comprometem a continuar lluitant i reivindicant, amb la força que ens dona l’Evangeli, perquè la dona sigui reconeguda dins de la comunitat eclesial amb tots els seus drets i deures i no pateixi cap discriminació per raó del seu sexe.

Per tant, tenint present l’exemple de la primera Apòstol, ens sentim obligades a denunciar públicament la discriminació que patim les dones dins l’Església, però alhora també a manifestar la nostra voluntat de continuar treballant amb la satisfacció i el convenciment de què seguir a Maria de Magdala ens ha de conduir a què sigui una realitat el que diu el:

Gènesi 1,27 “Déu va crear l’home a imatge seva, el va crear a imatge de Déu, creà l’home i la dona.”

I també la

Declaració Universal dels Drets Humans, art. 1: Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.

(manifest 22 de Juliol 2004- Puà 2021)

Pregària
Avui que és el dia de la nostra Patrona Sta. Maria Magdalena, ens ajuntem amb una senzilla pregària per demanar a la que tenim com Mestre, que ens ensenyi a viure aquella resurrecció que ha fet possible estar sempre presents davant d’aquell Jesús que ella va estimar tant, i li demanem que ens ajudi a fer present en la nostra vida, aquella realitat divina que dona força per seguir el seu exemple i saber comunicar a tota la humanitat com podem fer ja el Regne de Jesús entre nosaltres. Sta. Magdalena demana a Jesús perquè nosaltres el teu Col·lectiu de Dones en l’Església per la paritat, siguem exemple de veritat, justícia i pau al costat dels qui són més vulnerables. ( M. Pau 2021)

22 de Juliol de 2021