Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J abr., 2023 in Activitats CDE-Sant Just Desvern, Notícies

Grup Nostra de Sant Just: trobada de Pasqua

Grup Nostra Dona de Sant Just, adherides al CDE. Dia 13 d´abril de 2023

A la primera reunió de la setmana de Pasqua, vam començar així la nostra trobada:

Estimades companyes, avui ens reunim per a celebrar juntes la gran festa de la Pasqua: la Resurrecció de Jesús, en comunió amb les nostres germanes del Col·lectiu de Dones en l’Església i de tots els homes i dones, seguidores del Crist.

Hem preparat una litúrgia del foc i de l’aigua. La llum, presència de Jesús que ha patit la creu i el sepulcre, celebrem que és Viu. Les dones, i deixebles seves, ho van fer saber a tothom, fins el dia d’avui i ara ho fem nosaltres. Ell ens acompanya a les nostres Galilees.

L’aigua, origen de tota vida i vam ser batejades amb aigua. Ens volem mullar i implicar-nos en preservar-la, i mantenir-la viva. Hem pregat a les santes i sants, també dels temps recents, que ens han precedit i són referents per a nosaltres. Juntes, hem fet la benedicció de l’aigua: “Déu Pare-Mare nostre, celebrem aquest gran regal de la Creació. Vós que de l’aigua en feu brollar la vida, beneïu aquesta aigua i doneu-li la vostra força perquè, amb ella quedem enfortides i plenes del vostre Esperit d’Amor”. Hem renovat les promeses del baptisme com a persones adultes en el nostre món, ara i aquí, compromeses a impulsar el perdó i la tendresa en les nostres relacions i a canviar alguns dels nostres costums per respectar i tenir cura del nostre planeta. Hem llegit l’evangeli de Mt. 28, 1-10, (el sepulcre buit i l’aparició de Jesús a les dones) l’hem comentat entre totes i hem cantat.

Hem acabat la trobada recitant juntes : “Tu has canviat la meva tristesa i l’has convertida en ball. Em vas prendre la roba de dol i em vas vestir amb robes de festa. Et canto himnes i no deixo de lloar la teva bondat. Senyor meu, no puc estar callada, per això et lloaré”… i amb alegria hem compartit un refrigeri.