Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J jul., 2021 in Notícies

CDE Sant Just Desvern: una activitat constant i esperançada

Delegació de Sant Just Desvern
El grup  “Nostra Dona”: Com hem viscut la pandèmia (2020-2021)

Després de l’Assemblea Extraordinària del CDE celebrada el novembre de 2019, a la nostra reunió de desembre, vam rellegir juntes l’acta, en la qual la Junta va dimitir i unes companyes es van oferir per formar la nova Junta i treballar de forma col·legiada per pensar com reorganitzar el Col·lectiu.

A nosaltres ens va afectar molt la situació, no sabíem que podíem aportar, vam pensar que no es podia malmetre tota la trajectòria del CDE, del que tant havíem rebut, i des de la nostra petitesa volíem seguir treballant amb el mateix esperit. Després de la mort de dues companyes, la Montserrat (ex presidenta) i la Ma Jesús, som quatre les membres del Col·lectiu, però al grup som 8 dones, ja que comptem amb companyes que sempre participen a les trobades mensuals.

Vam començar el curs 2020 amb empenta, ens havíem marcat algunes prioritats:

a) seguir aprofundint “l’Amor Trinitari”, ho vam iniciar amb Regina, benedictina de Montserrat,
b) impulsar el projecte de “Eco parròquia”,
c) animar a noves companyes a participar en els trobades de “Nostra Dona”
d) organitzar la xerrada: “La mort, l’últim tabú” amb els germans Morlans, oberta al poble, prevista pel 13 de març, que es va suspendre perquè es va ordenar el “confinament”. D’abril a setembre de 2020, durant 5 mesos no vam fer cap reunió, però, a la parròquia fèiem acolliment a les eucaristies i facilitàvem el protocol sanitari.

El mes d’octubre, vam tornar a reunir-nos presencialment, i vam planificar el nou curs:

  1. Arreglem la sala de la parròquia on ens reunim; renovem la cartellera per ambientar-la, amb el pòster de Maria de Magdala, 12 postals de marededéus romàniques i notícies diverses.
  2. Mn Joaquim, es jubila i vam organitzar-li una trobada d’agraïment, amb un comiat senzill i afectuós.
  3. Decidim treballar juntes, a cada reunió, “La Teologia feminista en la Història” de la T. Forcades.
  4. Ens vam proposar obrir personalment el web del CDE, i connectar-nos al xat, periòdicament.
  5. Vam llegir el Quadern 219 de CJ “Vulnerables, la cura com a horitzó polític” per reflexionar sobre la vulnerabilitat i les formes de cura, durant i post pandèmia.
  6. Mantenim els vincles amb altres entitats del poble, com a dones en l’església, en sortida.
  7. Volíem fer una sortida a la primavera de 2021, però la situació no ho ha permès.
  8. No hem pogut convocar, encara, la xerrada sobre “La mort, l’últim tabú”, oberta al poble.
  9. Des de novembre de 2020, tenim nou rector a la parròquia.

Hem tirat endavant part dels nostres propòsits com a grup. Ens hem reunit cada mes i tancarem el curs el juliol. Comencem les trobades amb una pregària que escrivim a la llibreta i que cada mes prepara una de nosaltres. Seguim llegint juntes el llibre sobre la Teologia feminista i ens donem suport en qüestions emergents, per les circumstàncies personals i familiars, els canvis que viu la comunitat cristiana amb nou rector i, també, compartim els nostres compromisos socials en el poble.

Agraïm la tasca que estan fent les companyes de la Junta i la comunicació diària pel xat. Desitgem que ben aviat puguem retrobar-nos presencialment. Bon estiu, estimades!

Montse, Marta, Dolors, Montserrat, Eulàlia, Imma, Carme i Núria
Sant Just Desvern, 2 de juliol de 2021