Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J març, 2023 in Notícies

Una dona, Egeria ó Exèria

Alcem la veu, la coordinadora de dones creients, va presentar a Barcelona, a l’antic Monestir de Sant Pau del Camp, el llibre Yo soy Egeria. Lectura feminista de un viaje en el siglo IV, amb dues edicions, en llengua castellana i gallega que, pocs dies després també es presentaven a Madrid.

En la presentació van intervenir l´autora, Marisa Vidal Collazo, professora, teòloga i membre de la ATE, i també Maria Pau Trayner i Vilanova, mestra, teòloga i membre del Col·lectiu de Dones en l’Església.

Va ser un acte en que es respirava calidesa, per la proximitat amb que van intervenir les dues presentadores, la Maria Pau per la seva trajectòria, ens va situar en el moment que va anar a estudiar Teologia, essent la primera dona que entrava al Seminari de Barcelona i on va escoltar per primera vegada el nom de Egeria.

I la Marisa, que ha escrit aquest llibre sobre el viatge que una dona culta, procedent de la Gallaecia romana, va realitzar a Terra Santa durant el segle IV, escrit des d´una perspectiva feminista i alhora com si la mateixa protagonista, Egeria, es dirigís a les persones lectores.

Després de la presentació del llibre, es va obrir un col·loqui amb les assistents i després música, una veu magnífica acompanyada dels teclats va glosar la Maria Mercè Marçal, una cloenda que va anar a càrrec de dues dones joves.

Els escrits de Egeria, són un autèntic diari de ruta, encara més, la seva curiositat, la riquesa dels detalls, la finor de les seves intuïcions, junt amb els motius dels seu viatge, ens mostren una dona curiosa i viatgera, una figura apassionant, digna de ser coneguda i reconeguda.

Núria Jiménez Huertas