Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J maig, 2024 in Notícies

Grup Nostra Dona de Sant Just

Grup Nostra Dona de Sant Just
PER LES COMPANYES DEL CO·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA 

De març a maig de 2024… seguim actives! 

Seguim trobant-nos quinzenalment; sempre encetem la reunió amb una pregària, escrita per una de nosaltres, en una llibreta que és com la memòria espiritual del grup. Una de les pregàries que hem fet entre totes, son unes “lletanies” amb els noms de dones que coneixem o que han estat referent per a nosaltres: àvies, mares, catequistes, consiliàries, companyes de treball, dones indígenes, senzilles, feministes, víctimes de violència, dones compromeses socialment,  profetesses, santes i marededeus, que ens honoren amb el seu nom … Pregueu per totes nosaltres!!!  

Tres reunions les hem dedicat a fer Estudi d’Evangeli, des d’una perspectiva feminista. Quan llegim i aprofundim l’evangeli sense prejudicis, tenint en compte el context i una visió alliberadora, descobrim coses que no escoltem gaire sovint en les homilies. Seguim fent l’experiència de portar a Radio Desvern (98.1) al programa Veus de la Parròquia, conduït per la nostra companya Montse, els comentaris bíblics que fem en grup. Aquesta vegada ens hem endinsat en tres dones de l’Evangeli de Marc: la cananea (Mc 7, 24-30), la dona que ungí Jesús a Betània (Mc 14, 3-9) i en les dones primeres testimonis de la Resurrecció (Mc 16, 1-8).

La resta de reunions, hem compartit notícies, hem renovat la cartellera, preparat activitats, celebrat i cantat. Dues de nosaltres, seguim anant a compartir l’estudi d’Evangeli amb una companya que està a la residència, aquesta vegada ens ha dit: “m’agradaria convidar altres dones”; doncs, nosaltres encantades!

Seguim llegint i aprofundint juntes el llibre, La Teologia feminista en la historia. Ens hem aturat en la vida de Margaret Fell (1614-1702), de la Societat Religiosa d’Amics, coneguda com “la mare dels quàquers” que, des del principi, van tenir clara la igualtat dona-baró en tots els ministeris. Es van distingir per actuar humanitàriament, en manicomis i presons, fets pels quals van ser perseguits i empresonats. Aquest moviment cristià va néixer Anglaterra i actualment té el seu centre a Filadelfia. Son membres fundadors del Consell Mundial de les Esglésies i van participar com observadors oficials al Concili Vaticà II (1962-65). Ens preguntem pels seus principis i valors, avui, en la nostra societat actual.

Abraçades de resurrecció!