Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J jul., 2022 in Notícies

Compromesos amb un «nosaltres cada vegada més gran»

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants presenta el treball realitzat durant el curs

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, de la qual l’ACO forma part, ha fet públic el document de Conclusions del treball del curs 2021-2022 i que vol ser un compromís de les entitats en la lluita contra el racisme com a pas necessari per a construir un nosaltres cada vegada més gran. «Els fets esdevinguts fa uns dies a Melilla, però també el que veiem al Centre d’Internament d’estrangers, en algunes presons i als carrers del nostre país, ens confirmen en la necessitat d’aquest compromís», argumenten des de la Plataforma. 

Aquest compromís passa per la lluita contra el racisme i tota forma de discriminació; el treball colze a colze amb les entitats d’autogestió creades per les pròpies persones migrants; el canvi de mirada que canviï també les nostres organitzacions. «Ens hi juguem el tenir una societat hospitalària i fraternal on la convivència sigui possible, o bé una societat hostil, desigual i fratricida. En això seguirem treballant dia a dia i des de baix», conclouen des de la Plataforma.

A l’enllaç podeu consultar el document amb les conclusions.

PDF icon Conclusions curs 2021-2022 Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants

Nota de premsa

La massacre de desenes de persones esdevinguda davant la tanca de Melilla ens reafirma en la necessitat de seguir treballant, dia a dia, incansablement en la construcció d’una societat on totes les persones hi puguin conviure sigui quin sigui el seu origen, sigui quin sigui el color de la seva pell. I ens comprometem a fer-ho des de la base de les nostres entitats, comunitats i parròquies que conformem la Plataforma d’entitats cristianes amb les persones migrants.

La mort de les gairebé 50 persones a la tanca de Melilla, és un episodi més del racisme que impregna les nostres polítiques migratòries. Les persones que hi van morir eren en la seva majoria, persones que fugien del Txad i del Sudan, països amb greus conflictes. Eren per tant, persones que segurament haguessin pogut aspirar a ser reconegudes com a refugiades però que enlloc d’això es van trobar atrapades entre una tanca i els cossos de seguretat de la policia marroquina. L’externalització de les fronteres que està duent Europa és la màxima expressió d’aquest racisme institucional.

És per això, que ens reafirmem en el compromís de construir un “nosaltres cada vegada més gran” que passa per:

  1. La lluita contra el racisme i tota forma de discriminació
  2. El treball colze a colze amb les entitats d’autogestió creades per les pròpies persones migrants
  3. El canvi de mirada que canviï també les nostres organitzacions

Aquestes han estat les conclusions que hem recollit en el document que us adjuntem. Un compromís que sorgeix després del treball realitzat en la Plataforma durant aquest curs 2021- 2022 i que intentarem seguir i projectar en els propers anys.

Ens hi juguem el tenir una societat hospitalària i fraternal on la convivència sigui possible, o bé una societat hostil, desigual i fratricida. En això seguirem treballant dia a dia i des de baix.

Barcelona 5 de juliol del 2022