Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J jul., 2023 in Notícies

Celebració del dia de la Nostra Patrona Maria de Magdala

Festa de Maria de Magdala 2023

“FELIÇOS EL PEUS…” Is 52:7

Que en són, de bonics els peus del missatger de bones noves que anuncia la pau i la felicitat, que anuncia la salvació i diu «El teu Déu és aquí!»

Aquesta és la missió de Maria Magdalena quan Jesús, el seu estimat, li diu que porti el missatge de la Resurrecció als seus companys. Feliços els peus que la van portar, amb pressa i emocionada, a comunicar la bona notícia.

Aquest any, el grup Nostra Dona, estem meditant les “Benaurances” intentant traduir-les a la vida quotidiana. Les benaurances, no són manaments, són un programa de vida que serveix per a qui viu al pla, a la muntanya o a la ciutat. És una opció de vida, que demana caminar endavant, cap endins (a l ́interior) i cap a fora (amb els peus en el món). Jesús parla clar, però no és fàcil, perquè les benaurances inverteixen els valors que prevalen actualment: demanen escoltar amb el cor, valentia sense violència, ser portadores de pau, actuar amb justícia, consolar les persones i també alegrar-nos amb elles, compartir el que tenim i som… Nosaltres, ens ho hem proposat juntes, perquè volem “viure deixant petjada”.

Nostra Dona 2023, del CDE, delegació de Sant Just Desvern


COL.LECTIU DONES EN L’ESGLESIA PER LA PARITAT (Grup de SABADELL)
DIADA de STA. MAGDALENA (22 Juliol 2023)

Torna com cada any el dia de la nostra patrona, la valenta Magdalena, l’amiga de Jesús. Valenta perquè va a ver d’enfrontar-se als deixebles que no la creien quan deia que havia vist Jesús ressuscitat. Valentes també hem de ser nosaltres per defensar el missatge que hem rebut. Per fer efectiva la justicia, la fraternitat i la paritat entre els homes i dones d’aquest món en tots els àmbits.
És una lluita que no podem abandonar, encara que les circumstàncies siguin adverses.

M. Teresa Relat


“SEGUINT LA TEVA LLUITA”

Un any més volem recordar-te com la nostra pionera vers la lluita per la paritat de les dones a l’Església.
Tu mai t’ho hauries arribat a imaginar. La teva petjada és avui un immens sorral ple d’altres que ni la força de les onades poden esborrar.
Et volem imaginar al teu poblet fent les coses rutinàries i habituals que estaven encarregades a les dones. Però al teu interior segur que ja et qüestionaves moltes d’elles que no veies ni justes ni coherents… Aquesta rebel·lia que no podies ni tan sols manifestar va convertir-se en esperança i amor quan al teu camí es va creuar Jesús de Natzaret.

Ell, no tan sols va donar a la teva figura de dona una nova dignitat i tracte d’igual a igual sinó que et va invitar a fer camí amb Ell, i et va fer també testimoni clau de la Bona Nova.

Ben segur que durant aquell acompanyament al costat del Mestre deuries sentir paraules d’enveja, de crítica, de rebuig i menyspreu, com moltes dones també les senten avui en dia pel fet de ser-ho i reivindicar la seva essència,… però a tu sols et bastava saber-te valorada i estimada. La teva fe anava guanyant terreny amb serenor i constància.

Creiem que després de l’Ascensió de Jesús, vas ser capaç de canviar la immensa tristor que t’envaïa per valor i disposició i poder així aglutinar a molts deixebles, la majoria homes temorosos, i anar creant Comunitats. Sabies que allò que vas viure terrenalment tenia també una transcendència que et donava forces per poder fer-ho, ser feliç i gaudir de la teva vida amb pau. Plenament dona, plenament deixebla… la Primera.

Aquesta transformació, aquesta lluita i rebel·lia, és la que avui dia ens empeny també a nosaltres per a continuar fent camí . Sense tu, i sense d’altres, potser avui no hi seríem aquí. I això no podem oblidar-ho.

Malgrat tot, no hem de d’abaixar la guàrdia, no podem fer cap pas enrere… a les nostres famílies, a les nostres feines, als nostres grups socials, a les nostres comunitats d’Església… Hem avançat, però la nostra lluita deu continuar, hem de fer conèixer quin son els nostres objectius, les nostres creences… sota el teu exemple, i no tant per nosaltres, com per les que ben segur ens seguiran…

Grup de Sabadell, 17.07.23


CELEBRACIÓ

Com la Magdalena, nosaltres també , volem ser portadores de bones notícies. Jesús és viu! I el duem viu dins nostre.

El Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat de Girona som capaces , tot i les dificultats , de celebrar-ho TOT. Activar l’alegria, és a dir desplaçar l’amargor, és més senzill del que sembla.

Entre totes ens fem companyia tot estimant i estimant-nos. Celebrar-ho TOT és una forma de recordar-nos que, qui ho hagués dit , hem arribat fins aquí.

Bona diada de Santa Magdalena!!!

CDE-Sant Pau Girona