Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Mar, 2019 in Notícies

Manifest Dia de la Dona (8 de març de 2019)

Text del manifest en PDF

Ha transcorregut un any des de les grans manifestacions del dia 8 demarç de 2018, en les que les dones d’arreu de l’Estat i arreu del món, es van fer visibles al carrer. Com sempre, de raons no ens en falten: les situacions de manca de paritat en els salaris, la cura dels familiars, les jornades de treball a temps parcial per a fer compatibles les diferents tasques que assumeixen les dones, la manca de paritaten els llocs de comandament, en l’Església… Malgrat els avenços quees van fent, encara ens queda un llarg camí per recórrer, començant perquè les lleis es traslladin a la vida quotidiana. Les nostres vides segueixen marcades per les desigualtats, per les violències masclistes, per la precarietat, per les exclusions socials i laborals, pels desnonaments dels habitatges, pel racisme i la manca deresponsabilitat de la societat patriarcal i de l’estat en els treballs de cures, per la poca visibilitat que tenim en l’Església…

El Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat vol fer sentir la sevaveu solidària amb tots els altres col·lectius i xarxes de dones que desde la diversitat proposem una altra forma de veure d’entendre i d’estar en el món, de relacionar-nos, que no sigui l’ordre patriarcal, racista, colonitzador, capitalista i depredador de la vida en el nostre planeta. Un sistema que atempta contra la vida i els cossos de les dones. Per això ens sumem a les dones creients i feministes que es trobaren a Saragossa el mes de setembre de 2019 en el XXII Encuentro de Mujeres y Teologia y V Foro de la Red Miriam de Espiritualidad Ignaciana, i ens declarem vives, lliures i en rebel·lia: Faci’s.