Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Gen, 2019 in Notícies

Dia Mundial de l’Oració 2019: Eslovènia

Dia Mundial de l’Oració 2019

La propera celebració del DMO està organitzat per les dones d’Eslovènia sota el lema: “Veniu, que ja està tot preparat!” i se celebrarà el dia 1 de març de 2019

Dia Mundial de l’Oració
“Informar-se per pregar, pregar per actuar“

El Dia Mundial de l’Oració (DMO) és un moviment universal ecumènic de dones cristianes.  Simbolitzat per una data central de pregària –el primer divendres de març– cada any són les dones d’un país diferent les que preparen la litúrgia.

Des de Samoa fins a Xile, en tot el món, dones cristianes de diferents tradicions religioses preparen conjuntament aquesta celebració, i conviden tothom a assistir-hi: dones, homes, infants i joves, tots són benvinguts a participar-hi.

El DMO vincula les dones en més de 120 països

El moviment del DMO es va originar a finals del segle XIX a EEUU i Canadà. Avui en dia, el DMO se celebra en més de 120 països. La coordinació d’aquest moviment universal està a càrrec del Comitè Internacional del Dia Mundial de l’Oració, fundat el 1968, i que té la seu a Nova York/EEUU. En molts països existeix també un comitè nacional del DMO.

Dones empoderant-se per un món més just

En el DMO, la pregària i l’acció compromesa per un món més just són dimensions inseparables de la fe cristiana, posada en pràctica. Cultivant l’hospitalitat, compartint oracions i vivències – les persones inspirades per l’espiritualitat del DMO promouen en la seva vida quotidiana els valors de la solidaritat i el respecte mutu. Estan fomentant dins la seva església i la seva societat la pau, la justícia social i la justícia de gènere, tan global com localment.

Més informació:

Dia Mundial de l’Oració (Castellà)

Pàgina web del DMO 2019 (en anglès)

Pàgina web del Comitè Internacional del Dia Mundial de l’Oració (en anglès)