Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Gen, 2019 in Activitats recomanades

Pregària per la unitat dels cristians

MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL
PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

26 de gener 2019, dissabte, a les 18 h.
a l’Església Evangèlica Baptista del Redemptor
amb la participació d’anglicans, baptistes, catòlics, adventistes i pentecostals

Carrer Moratín, 105, 08206 Sabadell

”Cerca la justícia i només la justícia”

Aquest manament, “Cerca la justícia i només la justícia”, del llibre Deuteronomi (16,18), encapçala, a manera de lema, els textos per a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians 2019, que enguany han estat elaborats pels cristians d’Indonèsia i publicats conjuntament pel Consell Mundial d’Esglésies i pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians. La traducció al català és del Centre Ecumènic de Catalunya.

De tal forma que en la introducció als textos corresponents al 2019 es poden llegir, entre altres, els següents paràgrafs:

Els cristians d’arreu del món ens reunim any rere any per pregar i reforçar la unitat. Ho fem enmig d’un món on la corrupció, la cobdícia i la injustícia imposen la desigualtat i la divisió. La nostra pregària és de comunió: d’ací la seva força. Tanmateix, els cristians, amb les comunitats que individualment representem, sovint som còmplices de la injustícia, nosaltres, els cridats a ser, units, testimonis de la justícia i instruments de la gràcia salvífica de Crist per a aquest pobre món esqueixat (…) L’Església de Crist és cridada a esdevenir un tast anticipat del Regne del cel, però amb la nostra desunió, no ho aconseguirem. Hem de ser el signe de l’amor de Déu per al seu poble.

En resum, l’esforç incansable pel diàleg entre cristians a fi d’abatre els murs que els separen -en això consisteix l’ecumenisme- probablement no prosperarà gaire més si es basa únicament en acords sobre dogmes i litúrgies, sinó especialment sobre un treball conjunt i tenaç en la lluita contra les injustícies.

Fidel a aquest pensament, el Moviment Ecumènic de Sabadell ja prepara per al darrer dissabte del gener la Pregària per la Unitats dels Cristians, aquest cop amb el suport i la col·laboració de l’Església Evangèlica Baptista del Redemptor. Tothom hi és convidat.

Antoni Ibáñez Olivares/MOVIMENT ECUMÈNIC DE SABADELL