Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Set, 2018 in Notícies

Homenatge al mossèn Dr. Josep Gil i Ribas en el seu 90 aniversari

El teòleg tarragoní, mossèn Josep Gil i Ribas ha celebrat els seus 90 anys amb un homenatge que se li va fer a El Catllar, poble d’on n’és rector.

Molt conegut com a professor i també per la seva obra escrita, entre la que cal destacar els deu volums de la Història del Pensament Cristià. Coincidint amb aquests dies de celebració, el dia 5 d’octubre presentarà a Poblet el seu darrer llibre Cristians tanmateix, en la que insisteix en la visió d’una Església més propera a les primeres comunitats i menys clerical, una Església que s’acosti més a la idea de Poble de Déu, més laica i oberta al món.

Tanmateix, el que nosaltres volem aquí és sumar-nos a l’homenatge  agraïdes pel del do que ens va fer, i que va fer a l’Església i als teòlegs i teòlogues en general, amb la seva obra Al principi hi hagué la dona. Un assaig de recepció teològica del feminisme, presentada a Barcelona el dia 12 de novembre de 2002. Una obra que s’ha de llegir, no solament pel seu contingut, sinó també per la distància que ens separa en el temps perquè en dotze anys s’ha escrit molt, però l’obra de mossèn Gil continua vigent.

Ma. Pau Trayner i Sefa Amell, són les autores del pròleg, el qual van obrir amb aquestes paraules: El Dr. Josep Gil i Ribas ha escrit un assaig de recepció de la teologia feminista que és més que un assaig. Al nostre entendre ens trobem davant d’un tractat acadèmic confeccionat bàsicament de de la lectura de molts escrit de dones i de dones teòlogues. Tot i que la seva intenció és la d’exposar els grans trets d’aquesta parcel·la reflexió teològica, sovint l’autor pren partit a favor dels grans enunciats d’aquesta teologia….”

Gràcies, Dr. Gil, per la seva tasca alliberadora de tantes nocions establertes i ofegants i perquè anima el poble a superar barreres sense por.

¡Per molt anys!

Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat
Barcelona, setembre 2018