Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Jul, 2018 in Notícies

Manifest en la festivitat de Maria de Magdala 2018

Text del manifest en format PDF

MANIFEST en la festivitat de Maria de Magdala

Arriba de nou el 22 de juliol, dia dedicat a Maria de Magdala, patrona del Col·lectiu de Dones en l’Església per la paritat.

Considerant que Maria Magdalena és un dona excepcional, dins del cercle de les deixebles seguidores de Jesús, amb qui Maria tenia una amistat molt propera i una gran afinitat, reivindiquem  la seva figura, tan tergiversada en la història del Cristianisme.

Com fa molts anys, continuem  fent en aquesta data un manifest, ja que el reconeixement de la dona com a persona de ple dret dins de l’Església jeràrquica oficial continua sense fer-se palès, d’una forma definitiva, en els diferents estaments, llocs de decisió  i responsabilitats eclesials.

Ha arribat el moment, de la mateixa manera que el dia 8 de març ho vam fer totes les dones del món,  que  les dones creients ens unim  per defensar els nostres drets i justícia dins l’Església. No oblidem que és la unió de moltes de nosaltres, les que pas a pas, sense descans, al llarg de la història, hem anat aconseguint petites victòries per a fer-nos visibles.

Volem celebrar la unió i esforç de tantes dones que al llarg de la història han aconseguit petits avenços, de les que en prenem la torxa per a continuar  malgrat el silenciament, la persecució soterrada i la invisibilització.

Denunciem el poder extremadament patriarcal de l’Església envers les dones, el qual fa de nosaltres persones de segona, la desigualtat de drets, la submissió  incondicional a les normes misògines eclesials.

Reclamem l’acceptació de la dona com a subjecte de drets i condicions iguals a les dels barons en les nostres comunitats parroquials, és a dir la plena paritat en les responsabilitats i decisions.

Demanen la total acceptació de la nostra diversitat i de les nostres possibilitats de canviar una Església que ens menysté.

Ens comprometem a implicar-nos en el canvi que necessita l’Església per retornar als seus orígens, on les comunitats domèstiques eren veritables testimonis de vivència de l’esperit de Jesús que volia una comunitats d’iguals i ser col·laboradores d’una nova Església que retorni als orígens per a fer realitat el Regne de Déu en aquest món.

22 de juliol de 2018