Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Jun, 2018 in Notícies

Monges controlades pel Vaticà

El Vaticà vol controlar més les monges que viuen en convents i monestirs de tot el món.

I, per fer-ho, acaba de publicar una nova llei pontifícia, la “Cor Orans”, que ha crispat un sector de monges, les més progressistes. Els punts més polèmics: el control de l’ús de les xarxes socials i l’obligació d’obrir les portes del convent a un auditor. Un cop més, les monges es queixen que els homes de la jerarquia eclesiàstica les menystenen.

Hem parlat amb algunes, que no s’han mossegat la llengua.

Declaracions en protesta fetes per diverses monges de vida contemplativa (TV3, 03.06.2018)

Textos de les lleis

“Cor Orans”: Instrucción aplicativa de la Constitución Apostólica “Vultum Dei quaerere” sobre la vida contemplativa femenina de la Congregación para los Institutos de vida consagrada y las sociedades de vida apostólica (15.05.2018)

Constitución apostólica Vultum Dei quaerere sobre la vida contemplativa femenina (22.07.2016)