Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Abr, 2018 in Notícies

Missatge des del Col·lectiu de Sabadell

Missatge des del Col·lectiu de Sabadell

El Col·lectiu de Dones en l’Església vàrem començar a reunir-nos l’any 1996, formant part del Col·lectiu de Barcelona. El nostre objectiu era el d’assolir la paritat de dones i homes en l’Església Catòlica. Tasca gens fàcil, per cert, però com que no es pot perdre l’esperança hem treballat amb fe i convenciment per assolir-ho.

En aquesta trentena d’anys hem buscat formar-nos en l’estudi de la teologia feminista, i oferint a la vegada a tothom que ho volgués rebre, el que nosaltres anàvem descobrint. Hem fet sentir la nostra veu i presència en temes socials i eclesials conjuntament amb altres entitats eclesials i civils a través de conferències, cartes, articles, compareixences…, ens havíem compromès i quan ha calgut no hem estat callades.

Els temps ara han canviat, els interessos i les ofertes de formació són moltes i variades, i avui ens falta algú que prengui el relleu. Per tant, hem acordat donar per tancada aquesta etapa i no oferir d’ara endavant el curs de cada any que, sota el lema genèric “Pensem i parlem lliurement dins l’Església”, hem tractat temes molt necessaris, però que han estat ben poc aprofitats per la ciutadania. Perquè us feu càrrec del que diem, oferim una petita  mostra d’allò que s’ha tractat durant aquests anys:

 • Comentaris i valor del misteri
 • La crisi mundial, econòmica i de valors
 • La violència a la Bíblia
 • Els nostres principis i valors han canviat
 • Les dones trenquem el silenci
 • Dona i sexualitat en les diferents cultures i religions
 • Relació amb les dones immigrants
 • Creiem realment el que diem que creiem?
 • Els drets humans i les dones
 • Els cristians en la Globalització
 • Estudi i revisió del Dret Canònic
 • Com s’ha legitimat la violència contra les dones en nom de Déu
 • La consciència i el dret a discernir
 • Anàlisi del Papat de Joan Pau II
 • El problema del mal
 • Apropem-nos al concepte de Sagrat
 • La intel·ligència emocional
 • Dones, poder i manipulació eclesiàstica
 • Viure en una societat líquida
 • Unió de les Esglésies a través de les dones
 • Aportació de les dones a la societat i a l’Església de Catalunya
 • Diferència entre religió i espiritualitat
 • Catalunya ha deixat de ser catòlica?

La fita era, com hem dit, aconseguir la justícia envers les dones en l’Església Catòlica, a la qual pertanyem i estimem, però ens dol el seu tancat posicionament davant del món.

La idea inicial era que, aconseguit aquest objectiu ens dissoldríem. No l’hem aconseguit, però ara hem posat la nostra esperança en el Papa Francesc, i seguirem en la lluita reunint-nos cada primer dimarts a l’Acadèmia Catòlica per a seguir atentes al motiu de l’existència del nostre grup i actuant quan sigui necessari. I seguirem formant part de la “taula de gènere, feminismes i LGTBI” de l’Ajuntament.

Moltes gràcies a totes les persones que ens han comprès, ajudat  i acompanyat durant tots aquest anys.

COL·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA PER LA PARITAT
Delegació de Sabadell
Abril 2018