Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J març, 2018 in Notícies

Manifest del Dia de la Dona (8 de març, 2018)

Test del manifest en PDF

El 8 de març commemorem, més que celebrem, la mort de 146 dones calcinades.

La història més estesa sobre la commemoració del 8 de març fa referència als fets que van succeir en aquesta data de l’any 1908, en què van morir calcinades 146 dones treballadores de la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York en un incendi provocat per les bombes incendiàries que els van llançar davant la seva negativa d’abandonar el tancament en què protestaven pels baixos salaris i les infames condicions de treball que patien. Aquest mateix fet també es reconeix com a antecedent a les manifestacions protagonitzades per obreres tèxtils el 8 de març de 1957, també a Nova York.

La mort d’aquelles treballadores no és un fet per celebrar, és per prendre consciència com les dones des de temps immemorials hem anat aconseguint amb les nostres lluites, bocins de llibertat i autonomia amb sang i amb mort.

Aquest any s’ha llençat des dels EEUU la lluita contra l’abús sexual intentant conquistar la dignitat i la llibertat sexual amb el “me too” i el “no és no”.

També hem de tenir en compte la vaga que s’ha convocat pel dia 8 de març de 2018, intentant que cap dona faci res de res i així es vegi tot el que fem i que poques vegades es té en compte i mai en el PIB.

Potser aquest any no s’aconseguirà una vaga total, però no fora mala idea convocar-la cada any…

Nosaltres, Dones en l’Església, tenim molt clara quina és la nostra situació:

En molts sectors de l’Església hi ha més masclisme que en la Guàrdia Civil i en altres cossos armats.

Encara avui no es pot parlar de l’ordenació de la dona, malgrat algunes de les asseveracions de Sant Pau sobre que totes tots estem batejats i sobretot amb l’exemple de Jesús duran tots els anys de vida pública.

I tot això, malgrat l’exaltació d’una Dona per sobre de tots els altres éssers humans, exceptuat Jesús. Encara que alguns dels dogmes necessitarien una profunda reflexió.

Però nosaltres seguim: catòliques, obertes a altres confessions i religions, seguidores de Jesús per sobre de tot, intentant estimar al proïsme sense condicions, tenint l’objectiu d’arribar a l’amor incondicional i esperant la conversió dels jerarques que estan aferrats al poder i que són víctimes dels seus egos. AMEN.