Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J gen., 2018 in Reflexió-evangeli del mes

Reflexió: Febrer 2018

Lc. 4, 1-15: JESÚS PORTAT PER L’ESPERIT SANT

Jesús, ple d’Esperit Sant, se’n tornà del Jordà; era portat per l’Esperit pel desert durant quaranta dies, mentre era temptat per Satanàs.

No va menjar res durant aquells dies, i quan es consumaren va tenir fam. Li digué el diable: “Si ets Fill de Déu, digues que aquestes pedres es converteixin en pans.” 

En resposta Jesús digué: “Està escrit: “No sols de pa viurà l’home, sinó de tota paraula de Déu”.

Després, emportant-se’l en una muntanya molt alta, li mostrà tots els regnes del món en un instant de temps, i digué adreçant-se a ell el diable: “Et donaré enterament tota aquesta autoritat i la glòria de tot això, perquè m’ha estat confiada a mi i jo la dono a qui vull. Si tu, doncs, et prosternes davant meu, serà tota teva.”

Jesús, en resposta, li digué: “Està escrit: “Davant el Senyor, el teu Déu, et prosternaràs, i a ell sol retràs culte.”

El portà tot seguit a Jerusalem, el va plaçar sobre el pinacle del Temple i li digué: “Si ets Fill de Déu, tira’t daltabaix, perquè està escrit: “Als seus àngels donarà ordres referents a tu de guardar-te”, i : “Et duran a les palmes de les mans, perquè no ensopeguis amb cap pedra amb el teu peu.”

En resposta, Jesús li digué: “Està escrit. “No temptaràs el Senyor, el teu Déu.” Quan hagué esgotat tota mena de proves, el diable s’apartà d’ell per un cert temps. Jesús se’n tornà amb la força de l’Esperit a Galilea. I s’estengué la fama referent a ell per l’entera regió circumdant. Ell anava ensenyant en aquelles sinagogues, essent elogiat per tothom.