Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J nov., 2017 in Reflexió-evangeli del mes

Reflexió: Desembre 2017

Evangeli del mes (Lc. 2, 22-35)
Purificació i presentació de Jesús

Quan es compliren els dies de la purificació de l’infant, d’acord amb la Llei de Moisès, se l’emportaren a Jerosòlima per presentar-lo al Senyor, com està escrit en la Llei del Senyor: “Tot mascle que obra la matriu serà consagrat al Senyor”, i per oferir un sacrifici, tal com està dit en la Llei del Senyor: “Un parell de tórtores o dos colomins”.

Hi havia un home a Jerusalem que tenia per nom Simeó; l’home aquest, just i pietós, estava expectant la consolació d’Israel, i l’Esperit Sant era amb ell. Havia estat, però, avisat per una revelació de l’Esperit Sant que no veuria la mort sense que hagués vist el Messies del Senyor. Inspirat per l’Esperit anà al Temple i, quan els pares hi hagueren introduït l’infant Jesús a fi de complir ells, segons el costum de la Llei, el que li concernia, també ell el prengué en els seus braços, beneí Déu i digué: “Ara vas a afranquir el teu esclau. Amo, segons la teva paraula, en pau, perquè els meus ulls han vist la teva salvació, la que havies preparat en presència de tots els pobles: una llum per a revelació i glòria del teu poble, Israel.”

Estaven el seu pare i la seva mare meravellant-se pel que es deia sobre ell. Simeó els beneí i digué a Maria la seva mare: “Mira, aquest ha estat destinat per a ruïna i per a alçament de molts d’Israel, com un senyal de contradicció; i a tu mateixa, però, una espasa et traspassarà l’ànima per tal que es desvelin els raonament de molts cors.”