Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J febr., 2017 in Notícies

En recordança d’Esperanza Bautista Parejo

El dia 20 de desembre del 2016, va morir a Madrid Esperanza Bautista Parejo.

Potser moltes no l’heu conegut personalment.  Altres, però, la vau poder escoltar en unes xerrades que va fer a Girona i Barcelona l’any 2012 amb el tema “La Mujer y el Vaticano II, esperanzas y desencuentros”.  O bé l’heu poguda retrobar en l’article que va fer per Paraules i Fets de Dones, núm. 75: “Virtuts femenines i ètiques de la cura”.

Va ser una de les fundadores de l’Asociación de Teólogas Españolas (ATE), membre del Foro de Estudios sobre la Mujer (FEM), de l’Asociación Europea de Dones en la Investigació Teològica (ESWTR) i del Foro Ecuménico de Mujeres Cristianas Europeas (EFECW). Llicenciada en Dret i Teologia Fonamental, professora de Teologia a la Universidad Pontificia de Comillas i de l’Escola de Teologia Feminista (EFETA).

Però sobretot la recordem per ser una de les pioneres de la Teologia Feminista a l’Estat Espanyol.

Per tot això diem: gràcies Esperanza, per la teva aportació a la Teologia Feminista.