Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J nov., 2016 in Notícies

Manifest del Dia Internacional contra les Violències de Gènere

Text del manifest en format PDF

MANIFEST DEL COL·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA EN EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

EL COL·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA, PER LA PARITAT, DENUNCIA qualsevol maltractament i violència psicològica i exhorta a totes i cada una de les dones a adonar-nos de, si som nosaltres mateixes les víctimes o si són unes altres les que pateixen accions d’aquesta índole, i per tant les hem de denunciar. I al mateix temps hem d’acabar amb aquestes situacions treballant per la seva total eradicació, ja que aquests fets poden ser el començament d’un desencadenant que mai, mai voldríem haver de considerar.

manifest_dia-internacional-violencia-genere

Malauradament un altre any hem de fer un manifest tot afegint-nos a les veus que reiteradament demanen una major conscienciació per lliurar-nos de la xacra que és la violència de gènere. En aquest 2016 i en el nostre país, continua el degoteig de dones que ens han deixat per aquesta causa.

Algunes persones poden pensar que la violència existeix contra tots els éssers humans i és cert, però llegint les estadístiques existents, totalment fiables, queda palès que la violència contra les dones arreu del món és molt més gran que la violència contra els homes.

Si bé la violència física normalment deixa rastre, enguany volem centrar-nos en la violència psicològica, aquella que es va exercint dia a dia com una gota malaia, que va fent forat i de vegades, forats mortals. En la majoria d’ocasions no deixa cap rastre evident.

Sols uns exemples:

  • les correccions airades o a crits
  • fer reiteradament renys davant els fills
  • aquell que sempre està menyspreant el comportament de la seva dona i mai rep cap reconeixement positiu
  • conviure amb homes que tenen una addició al joc, a la beguda o a les drogues.
  • en els llocs de treball, actitud d’alguns Caps envers dones subordinades
  • en l’Església catòlica existeix per part d’algunes jerarquies més o menys importants, manifestacions i comportament cap a les dones totalment de violència.

Parem aquí, conscients que hi ha molts més exemples que podríem exposar, conductes aquestes que en molts casos reben el nom de Micromasclisme i Postmasclisme.

La realitat que coneixem ens fa parlar especialment d’aquest tipus de violència que a vegades no es té gaire present, i que potser algú al llegir-ho consideri que no té tanta importància, Constatem que són moltes les dones que a la llar, a la família, al treball i en les nostres esglésies se senten discriminades i alhora menyspreades com a conseqüència de conductes com les que aquí hem enumerat. Per tant demanem a la persona que pugui sentir-s’hi identificada, que no intenti amagar-ho justificant un no sabem què, perquè això que pateix, no hi ha dubte, és el camí cap al deteriorament de la seva autoestima i, si la dona no té la suficient fortalesa, pot acabar amb una important depressió.

Per tot això, avui 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el

COL·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA, PER LA PARITAT, DENUNCIA qualsevol maltractament i violència psicològica i exhorta a totes i cada una de les dones a adonar-nos de, si som nosaltres mateixes les víctimes o si són unes altres les que pateixen accions d’aquesta índole, i per tant les hem de denunciar. I al mateix temps hem d’acabar amb aquestes situacions treballant per la seva total eradicació, ja que aquests fets poden ser el començament d’un desencadenant que mai, mai voldríem haver de considerar.

Barcelona, 25 de novembre de 2016