Pages Menu
Rss
Categories Menu

Posted on J Oct, 2015 in Activitats recomanades, Notícies

Cicle 2015-2016 d’Espai Obert

Cristianisme al Segle XXI ha organitzat un nou cicle d’Espai Obert, que tractarà el tema “ESPIRITUALITAT I ECOLOGIA entorn de la LAUDATO SI“.

Dissabtes d’11 a 13h
Lloc: c/ Llúria 13, cantonada amb Casp

Programa en PDF

Programa

 • 24 d’octubre, 2015
  Ponent: Joandomènec Ros, ecòleg, president de l’IEC, Institut d’Estudis Catalans
  Tema: Ecologia versus Ecologisme
  Glosa: Es tracta de mostrar l’enfocament global de la disciplina científica ‘ecologia'(que és ben jove) i de fer veure que les persones formem part d’un ecosistema però no d’una manera determinista, sinó amb un objectiu humà.
 • 19 de desembre, 2015
  Ponent: Josep Manel Vallejo, caputxí
  Tema: Espiritualitat cristiana i naturalesa
  Glosa: Es tracta de posar de relleu els valors que es deriven de considerar la naturalesa com a creació de Déu i la interacció amb ella pot fer feliç.
 • 6 de febrer, 2016
  Ponent: Anna Cabré, demògrafa, directora del Centre d’estudis demogràfics de la UAB
  Tema: La demografia, quins canvis en el segle XXI?
  Glosa: Es tracta de reflexionar sobre les previsions de canvis demogràfics en el futur i en les conseqüències polítiques pel que fa als recursos, a la feina, a la mobilitat de les persones.
 • 12 de març, 2016
  Ponent: Josep Enric Llebot, físic , secretari general del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
  Tema: El futur de l’energia i la vida del dia a dia
  Glosa: Cal comprendre bé el problema de la irreversibilitat dels processos que ens ajuden a viure (les combustions, la contaminació, la vida) i les dificultats (i la responsabilitat) de gestionar bé els canvis.
 • 7 de maig de 2016
  Ponent: Bernadette Bensaude-Vincent, filòsofa , directora del CETCOPRA – Centre d’Ètudes des Techniques, des Connaissances et des Practiques, Sorbona, París
  Tema: Com s’ha ‘pensat’ la naturalesa al llarg dels temps i quins referents culturals se’n deriven?
  Glosa: La naturalesa ha estat admirada, temuda, utilitzada segons diferents sistemes de valors que han caracteritzat a interacció de les persones amb ella. És convenient que revisem els nostres fonaments epistemològics per tal de donar sentit a les noves actuacions que cal emprendre.
 • 11 de juny, 2016
  Ponent: Grup de joves coordinat per Joan Ramon Borrell
  Tema: Com ho veuen els joves?
  Glosa: Es tracta d’explorar la possibilitat de noves economies, d’una nova relació entre les persones i la naturalesa, entre el què és ‘natural’ i el que és ‘artificial’ (l’impacte tecnològic i les decisions humanes). Els joves són els que hauran de viure en un món ‘ecològic’